Spring til indhold

Rust i faldstamme

Problemer med rust i faldstamme

I de fleste nye huse er faldstammen lavet ud af plastikmaterialer, hvorimod ældre huse og bygninger stadig har faldstammer lavet i støbejern. Når disse gamle rør begynder at ruste, kan det være en god ide at tænke på en renovering af faldstammen. Faldstammer i støbejern ruster indefra og ud. Det vil sige, at på det tidspunkt, du opdager rust på faldstammen, kan indersiden af røret meget vel være fuldstændig tilstoppet. Rust i en faldstamme leder ofte andre problemer med sig som utætheder og tilstopninger. Derfor skal du være meget opmærksom, hvis du opdager små tegn på, at der måske kunne være noget galt med faldstammen.

Læs om faldstammerenovering

Tegn på rust i faldstamme

Der er forskellige tegn på, at en faldstamme er begyndt at ruste. En faldstamme i støbejern har en levetid på 70-80 år, og flytter du derfor ind i et ældre hus, er det en god ide at få inspiceret rørene. Alt jern ruster, og det vil din faldstamme også gøre, hvis den har været i brug længe. De forskellige tegn på, at der er rust i din faldstamme, kan være, hvis du oplever misfarvet vand i din vask eller toilet. Er vandet for eksempel brunt eller orange, kan din faldstamme være betydeligt rusten. Hvis du opdager små rustpletter på faldstamme eller rør under vasken, skal du ringe efter professionel hjælp. Disse pletter kan nemlig lede til utætheder, da de svækker strukturen i røret. Ring derfor efter hjælp inden, at røret rent faktisk springer. Rust i en faldstamme vil altid være tegn på, at det er tid til en renovering af faldstammen. For mange virker det som en uoverskuelig opgave og er lig med nedrivning, byggerod og lang tid med håndværkere i huset. Sådan behøver det dog ikke nødvendigvis at være, og beslutter du dig for at benytte Greenpipe til renoveringen af faldstammen, garanterer vi dobbelt kvalitetskontrol og professionel projektstyring.

Har du en utæt faldstamme?

Relining af faldstamme mod rust og utætheder

De seneste år er der kommet flere og flere metoder til renovering af faldstammer, uden at man behøver at grave rørene frem, vælte vægge og sætte en helt ny faldstamme op. Før tog denne proces rigtig lang tid, og det var også meget omfattende. I dag kan vi klare det på 1-2 dage, helt uden byggerod og støj. Hos Greenpipe har vi nemlig udviklet en relining-metode, der hurtigt og effektivt renoverer faldstammen ved at rense, udtørre og påføre et lag polyurethan. Her fjerner vi skader forårsaget af rust i faldstammen og andet, så du undgår vandskader og tilstopninger. Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Få hjælp fra en specialist

Få et uforpligtende tilbud på renovering af faldstammer i din ejendom

Ejendomsoplysninger

Kontaktoplysninger

Vi har ferielukket i ugerne 29-31, og ønsker dig en rigtig god sommer.
This is default text for notification bar