Spring til indhold

Gode råd til vedligeholdelse og rensning af faldstammer, vandlåse og afløb

For at have glæde af dine rør i lang tid kan du følge disse gode råd til vedligeholdelse af faldstammer, vandlåse og afløb. Det er især køkkenvasken, håndvasken i badeværelset, afløbet fra badekar eller brusekabinen, samt toiletterne du skal være opmærksom på. Her får du vores råd til at undgå uhensigtsmæssigheder med afløbet og råd om, hvordan du selv kan foretage en rensning af faldstamme mv., hvis du er begyndt at opleve problemer.

Det er ikke alt, du bør skylle ud, hvis du vil undgå hyppig rensning af afløbene

Du skal blandt andet undgå at hælde fedt og madrester ned i køkkenafløb. Det gælder særligt stivelse som for eksempel ris og pasta – men også de fleste andre typer af madrester. For de har det nemlig med at størkne, klumpe og forstoppe afløbsrørene, så du i værste fald er nødt til at foretage en omstændelig rensning af faldstamme eller afløbsrør.

Du bør naturligvis også undgå at smide andre materialer som bind, vatrondeller, vatpinde, kattegrus, malingsrester etc. i vasken eller toilettet. For det kan faktisk nedbryde og blokere både rør og faldstamme, så det er nødvendigt med en professionel rensning. Derfor bør du faktisk også undgå at bruge kemiske stoffer som for eksempel afløbsrens, kaustisk soda og klorin; det er nemlig en stor belastning for vores skrøbelige miljø.

Hvad er en faldstamme?

Sådan kan du gribe en rensning af dine afløbsrør an

  • Du kan forsøge dig med at foretage en rensning af afløbsrør i køkken og bad samt vandlåse ved at bruge 1-2 liter næsten kogende vand, som du hælder i afløbet, der hvor du oplever problemer.
  • Du kan eventuelt også have gavn af at bruge en svupper, når afløbet er helt stoppet til.
  • Hvis den er helt gal, skal du have hjælp fra et professionelt spulefirma, der kan identificere problemet og foretage en effektiv rensning af afløb eller faldstamme, hvis du ikke selv har succes med at rense det.
Professionel rens af faldstamme

Det skal du huske angående rensning af afløbsrør og faldstamme

  • Relinede rør tåler højtryksspuling med rotordyse – dog med et maksimalt tryk på 200 bar.
  • Relinede rør tåler også mekanisk rensning – dog ikke med skærende værktøj.

Skal dine rør fornyes uden byggearbejde, så kontakt os gerne for at høre mere om vores beboervenlige faldstamme relining-metode.

Vi bruger polyuretan, et specielt udviklet syntetisk relining-materiale, der byder på mange fordele. Vores professionelle projektstyring samt dobbelt kvalitetskontrol sikrer et relining-resultat i den absolut bedste kvalitet, som du kan have fornøjelse af i rigtigt mange år.

Hvad er faldstamme relining?

Undgå problemer med en regelmæssig rensning af faldstamme, afløb og vandlås 

Et af de mest værdifulde men også mest basale råd, vi kan give dig omkring rensning af afløbsrør m.m., er at opretholde en regelmæssig rensningsproces og undgå at hælde ting i vask og afløb, som rørene ikke er beregnet til at kapere. For den bedste vedligeholdelse anbefaler vi, at du selv inspicerer dine rør en gang om måneden og eventuelt får set dem efter af nogle professionelle en gang om året. På den måde kommer du nemt en langt mere ressourcekrævende rensning af afløbsrør og faldstamme i forløbet.

Få en serviceaftale

Få et uforpligtende tilbud på renovering af faldstammer i din ejendom

Ejendomsoplysninger

Kontaktoplysninger