Spring til indhold

Rotter i faldstamme

Det er nemt at tro, at et rotteproblem kun er sådan noget, der sker i offentlige kloakker og bygninger. Men det er desværre ikke tilfældet. En rotte kan tage ophold alle steder. Det betyder, at de kan leve i rørsystemet til dit hus eller din bygning, hvilket giver dem adgang til dit hus eller din lejlighed. En faldstamme giver rotter alt, hvad de behøver for at overleve; beskyttelse, varme og madrester. De er gode svømmere og behøver kun et lille hul for at få adgang til det, de er efter. Hvis din faldstamme har revner eller huller, kan rotter nemt finde deres vej ind. Faktisk er det en generel opfattelse, at de fleste rotteangreb sker gennem rørsystemer.

At der findes rotter i vores kloakker er naturligt, og nogle gange sker det altså, at rotten finder vej igennem og op i faldstammen. Rotter kan godt klatre, og har du rotter i din faldstamme, kan den sagtens finde ud af at klatre op af det lodrette rør. Især hvis indersiden er ru og eventuelt har et par revner og lignende. Kravler rotten op igennem faldstammen, kan den altså i værste fald komme ud af toilettet og ind i dit hus eller lejlighed. Du kan også få rotter igennem faldstammeudluftningen på dit tag. Her kan de løbe hele vejen op, hvis de har fri adgang. Du bør derfor altid sørge for at have en rist eller andet, der lukker for udluftningen.

Er der rotter i din faldstamme?

Hvis du mistænker, at der er rotter i din faldstamme, skal du behandle problemet med det samme. For der er nemlig det med gnavere, at de formerer sig meget hurtigt. Et rotteangreb kommer hurtigt. Så det længere du venter, jo værre bliver det. Nogle af tegnene på, at rotter har overtaget din faldstamme, er en tilstoppet faldstamme, konstant knirkende lyde fra rørene og langsommere vandtryk end normalt. Selvom disse tegn også er normale ved andre problemer med faldstammen, såsom utætheder og tilstopning, er det værd at undersøge problemet. At inspicere din faldstamme for revner og andet, er det første skridt mod at finde ud af, hvor rotterne er kommet ind i faldstammen. Du kan med fordel også tjekke omkringliggende kloakker eller lytte efter noget, der lyder som om, at der løber noget i rørene. Kan du ikke umiddelbart selv finde årsagen til problemet, er det en god ide at ringe efter professionel hjælp, der kan inspicere rørene for dig – såfremt du skulle have rotter i faldstammen.

Relining mod rotter i faldstamme

Hos Greenpipe har vi udviklet en relining-metode, der lægger et glat lag af polyurethan på indersiden af din faldstamme, hvilket gør, at vi lukker for utætheder og mindsker risikoen for tilstopninger. Relining kan også være med til at mindske problemet med rotter i faldstammen, da materialet er så glat, at rotter ville have svært ved at klatre hele vejen op igennem faldstammen.

Få et uforpligtende tilbud på renovering af faldstammer i din ejendom

Ejendomsoplysninger

Kontaktoplysninger

Vi har ferielukket i ugerne 29-31, og ønsker dig en rigtig god sommer.
This is default text for notification bar