Spring til indhold

Faldstamme af støbejern

Hvis du har købt et nyere hus, er der ingen grund til bekymring om dine rør. Men hvis du – ligesom de fleste – har et hus, der er blevet bygget før årtusindskiftet, er der en vis risiko for, at dit rørsystem er forældet. Risikoen er størst for huse, der er opført før 1970’erne, hvor det var meget almindeligt at have en faldstamme og andre rør i støbejern. Her var rør i støbejern en populær løsning, da rør i plast endnu ikke var opfundet. Faldstammer i støbejern havde dog også en forventet levetid på adskillige årtier, fordi det kan holde til en stor belastning og et højt tryk uden de store problemer. Desuden er en faldstamme i støbejern også med til at dæmpe lyden fra gennemløbende vand m.m.

Men til trods for den lange levetid, kan det alligevel være tid til at få tilset din faldstamme af støbejern fra tid til anden. Hvis du eksempelvis har et hus, der er bygget omkring 1940’erne, vil de originale rør sandsynligvis også være ved at være ved enden af deres levetid. Men ting som ekstreme vejrforhold, jordbundsforhold, vandkvalitet og en uheldig kombination af disse kan potentielt set have forværret dine rørs tilstand, så de ikke holder i lige så lang tid, som det oprindelig var forventet. Derfor er det altid en god ide at få tjekket sin faldstamme eller sine rør af støbejern igennem, hvis man har den mindste mistanke om skader. Hvis du har store træer i haven, er der også risiko for, at deres rødder har forårsaget skader på dine rør. Skader, som kun kan ses gennem en videoinspektion.

Kontakt os for et helbredstjek af din faldstamme af støbejern

Nogle gange skal der professionel hjælp til at identificere en skade på en faldstamme i støbejern. Hvis du har bekymringer omkring dine rør, eller der er gået noget tid, fra at du sidst har fået dem tilset, kan det være en god ide at kontakte en specialist for at få inspiceret rørene. En grundig TV-inspektion kan give dig indblik i, om det er tid til at få relinet din faldstamme af støbejern, eller om de simpelthen bør blive skiftet ud. For med mindre, du selv har fået renoveret dit køkken eller badeværelse, er det ikke sandsynligt, at du har bidt mærke i tilstanden på dine rør i et godt stykke tid.

Hvis du har en faldstamme af støbejern, som du gerne vil have kigget på, er du derfor velkommen til at kontakte os. Vi har den nødvendige ekspertise og alt det relevante udstyr, der skal bruges til at foretage et grundigt helbredstjek af dine rør. Vi har naturligvis også stor erfaring med at udbedre skader på faldstammer i støbejern med vores effektive relining-metode.

Få et uforpligtende tilbud på renovering af faldstammer i din ejendom

Ejendomsoplysninger

Kontaktoplysninger