Strømpeforing vs relining – hvad er forskellen?

Strømpeforing vs relining

Forskellen mellem strømpeforing og relining ligger i renoveringsmetoden og produktet der bruges til den indvendige belægning af faldstammesystemet.

Ved en strømpeforing bliver en imprægneret ’strømpe’ af filt eller glasfiber ført ind i faldstammen. Imprægneringen af strømpen består af kunstharpiks (polyester, epoxy eller vinylester). Strømpen bliver skudt i røret ved hjælp af trykluft og indeholder en ballon, der kan holde strømpen udspændt. Når strømpen er på plads pustes ballonen op, så den presser strømpen ud i det gamle rør og slutter helt tæt til. Derefter lukkes trykket ud af ballonen, ballonen trækkes ud og foringsmaterialet hærdes indvendig med UV-lys, varmt vand eller damp. Til sidst bliver eventuelt aflukkede stikledninger skåret op.

Begge renoveringsmetoder er gode alternativer til udskiftning af rør men ulempen ved strømpeforing kan være at opskæringerne ikke bliver tilstrækkelig pænt og glat. Produkterne der bliver brugt til strømpeforing har heller ikke den samme vedhæftningsevne til faldstammen end det specielt udviklede reliningsprodukt polyuretan.

Polyuretan hæfter på alle rør-typer og sikrer dermed en homogen rørbelægning fra kælder til loft, også hvis dele af faldstammen er blevet renoveret over tid med forskellige materialer. Ved brug af en robot-styrede Reliner sikrer reliningsmetoden også at coating-resultatet bliver mere ensartet med en helt glat overflade, uden folder der kan opstår ved strømpeforing.

Læs mere om Greenpipe’s specielt udviklet relining metode, der egner sig til alle typer rør, den unikke måde vi håndterer projektstyring på, samt vores kvalitetssikring med Dobbelt Kvalitetskontrol